Tapas in Haarlem

Tapas komen oorspronkelijk uit Spanje en worden daar doorgaans tussen een uur of drie in de middag en tot ene uurtje of vijf gegeten. Traditioneel wordt er bij het eten van tapas, slechts een soort drank gedronken, namelijk sherry!

In Nederland doen we over tijden, tradities en drank echter een stuk minder ingewikkeld. Tapas kun je hier doorgaans vanaf twee uur in de middag, soms zelfs al eerder, bestellen en wat je erbij drinkt mag je gewoon helemaal zelf bepalen. Tapasbars openen meestal dus rond twee uur in de middag hun deuren, maar gaan zeker niet om vijf uur al weer dicht.

Nederlanders hebben het eten van tapas helemaal omarmd, maar vinden dat doorgaans veel gezelliger om te doen, wanneer het wat later op de avond is. De meeste tapasbars in Nederland sluiten daarom vaak pas rond een uur of twaalf hun deuren. In Haarlem zijn er zelfs een aantal tapasbars die veel langer open blijven, soms wel tot in de vroege ochtend.

Binnenstad Haarlem

Heerlijk struinen door de gezellige straatjes van de oude binnenstand van Haarlem.

Verschillende soorten tapas

Iedere streek heeft zijn eigen specialiteiten, als er tapas worden geserveerd in een authentieke tapasbar hangt dit vaak af van de lokale specialiteiten. In het binnenland zullen de tapa’s meer me vlees zijn, aan de kust wordt er meer vis gebruikt.

Vanwege de populariteit vind je het gerecht in veel Spaanse barretjes. In heel Spanje kun je ze bestellen als lunch of diner. De grootte van de porties is ook vaak heel erg verschillend, het is goed even om je heen te kijken voor je een halve of heel portie besteld. Er zijn een aantal kleine verschillen tussen Nederlandse tapas en de tapa zoals die in Spanje wordt gegeten. Zo worden tapas in Spanje vaak gegeten als tussendoortje of kleine hapjes voor de hoofdmaaltijd.  Het leuke aan tapas in Spanje is dat deze vaak worden gedeeld. Je bestelt met een groepje en iedereen kan ervan mee eten. Het is niet alleen gezellig, ook proef je zo van de verschillende soorten tapas. In Nederland bestelt iedereen voor zichzelf een bakje met twee of drie tapas en eet men geen tapas van een ander.

Gevarieerd, verrassend en betaalbaar uit eten in Haarlem

Waar kun je in Haarlem tapas eten?

Ook in Haarlem kun je lekker uit eten gaan en tapas eten, verschillende restaurants in verschillende delen van Haarlem serveren het Spaanse gerecht. Maar je kunt ook eten bestellen en het thuis laten bezorgen. Gezellig als je met een groep vrienden bent om dan op deze manier van de tapas te genieten.

We hebben een selectie gemaakt van verschillende restaurants op verschillende plekken in Haarlem waar je kunt uit eten. Ga met ons mee langs een aantal verschillende restaurants om samen te ontdekken waar de lekkere tapas gegeten kunnen worden. In het centrum van Haarlem gezellig midden in de stadsdrukte kun je genieten van authentieke tapas. Een prachtig gerestaureerd pand met een gezellige uitstraling en schitterende tapasgerechten.

Op het gezellige terras waar je zomer en winter kunt zitten kijk je uit op de kerk, met op de achtergrond een Spaans muziekje dat zorgt voor mediterrane sferen zodat je even weg bent uit de dagelijkse sleur.

Verschillende tapas eten bij het Spaarne

Bij dit restaurant aan het Spaarne in Haarlem eet je niet zomaar tapas. Het zijn tapasgerechten met een invloed van over heel de wereld. Het is daarom niet zomaar een tapasbar, maar een wereldgerechten tapasbar.

Veel tapasgerechten waarbij er ingrediënten zijn gebruikt die afkomstig zijn van over de hele wereld. Kun je geen keuze maken dan neem je gewoon de plank met de verschillende tapas, zo proef je van een aantal verschillende tapas. Je kunt hier heerlijk genieten aan de waterkant van heerlijke gerechten die met passie en zorg zijn bereidt.

Tapas kun je buiten de deur eten, maar je kunt natuurlijk ook tapas bestellen en thuis laten bezorgen. Zo hoef je niet naar het restaurant toe, maar komt het restaurant naar jou toe.

Tapas zelf maken of laten bezorgen!

De kwaliteit van de tapas is niets minder dan dat je in een restaurant zou gaan eten, vers wordt het snel bezorgd door een van de bezorgers. Een enorm assortiment aan tapas welke je kunt bestellen, met de sauzen en huisgemaakte wijn erbij.

Wil je zelf leren om tapas te maken, dan zijn hiervoor verschillende workshops beschikbaar. Je leert zo de originele tapas kennen die worden gemaakt in Spanje.Wil je een complete maaltijd bestellen dan is dit uiteraard ook mogelijk, de winkel heeft ook voor maaltijden een uitgebreid assortiment.

Om drank hoef je ook niet verlegen te zitten, verschillende soorten wijnen, frisdrank en sangria kun je eenvoudig bij je bestelling plaatsen. Zelfs relatiegeschenken die tapas gerelateerd zijn kun je hier kopen. De catering service is een compleet plaatje waarbij je niets meer zelf hoeft te doen. Je ploft neer in je luie stoel en hoeft alleen maar te genieten van tapas eten.