Hotel Haarlem

Wie een dagje of weekje Haarlem wil bezoeken, zal ongetwijfeld een hotel willen vinden die aansluit bij de attracties die men bezoekt, het beschikbare budget en de faciliteiten die er in de accommodatie beschikbaar zijn.

Zeker wanneer u met jonge kinderen Haarlem bezoekt, is het belangrijk hierbij een aantal overwegingen te doen. Zo let u er bijvoorbeeld op dat de omgeving waarin u verblijft kindvriendelijk is en wellicht wat leuke activiteiten organiseert voor kinderen. Ook de omgeving van de accommodatie is hierbij belangrijk.

Wie in het centrum van Haarlem een accommodatie boekt, zal dichtbij het uitgaanscentrum verblijven, maar wie met kleine kinderen reist, heeft wellicht veel meer behoefte aan rust en wat mooie natuur om zich heen.

In dit artikel bekijken we de verschillende mogelijkheden die Haarlem biedt wat accommodaties betreft. Hierbij beschrijven we hotels, hostels, motels en luxe resorts waar u tegen uiteenlopende tarieven een kamer kunt boeken.

Binnenstad Haarlem

Heerlijk struinen door de gezellige straatjes van de oude binnenstand van Haarlem.

Een schitterend uitzicht op het Spaarne

Wakker worden met frisse lucht in een prachtige omgeving die uitzicht biedt op allerlei bedrijvigheid die zich op en rondom de rivier het Spaarne voordoen. Voor velen een ideaal plaatje om wakker te worden. Aan het Spaarne zijn een groot aantal hotels en resorts gevestigd in uiteenlopende prijsklassen.

Van klein gezellig en knus familiehotel tot een uitgebreid resort, compleet met zwembad en golfbaan. Prijzen voor een hotelovernachting variëren natuurlijk afhankelijk van de faciliteiten en het seizoen waarin u de kamer wilt boeken.

In de zomermaanden zitten zowel deze hotels als luxere resorts al snel volgeboekt en wordt het lastig om tegen een redelijk betaalbare prijs nog een kamer te boeken.

Gevarieerd, verrassend en betaalbaar uit eten in Haarlem

Het Spaarne is daarnaast niet alleen populair onder dagjesmensen en de Haarlemmers zelf, maar ook onder de duizenden toeristen die Haarlem en omstreken in het hoogseizoen bezoeken. Het Spaarne stroomt door heel Haarlem heen en kent verschillende locaties waar het overdag en ’s avond heerlijk vertoeven is. Wie een hotelkamer boekt aan het Spaarne, zal daar eigenlijk nooit spijt van krijgen.

Luxe overnachtingen in Haarlem

Aan het Spaarne vindt u vooral de wat luxere accommodaties, zoals sterrenhotels en resorts. Er zijn een klein aantal familiehotelletjes gevestigd, maar die zijn al vaak heel snel volgeboekt.

Deze hotels worden niet alleen door dagjesmensen en toeristen bezocht maar ook vaak geboekt voor zakenmensen die een nacht moeten overnachten in de buurt van Haarlem en de volgende dag hun reis weer voortzetten. Deze familiehotels zijn vaak een stuk voordeliger geprijsd en, dat spreekt wellicht voor zich, zijn ideaal om met jonge kinderen te verblijven.

In de binnenstad van Haarlem zijn ook een aantal grotere en luxere hotels van bekende hotelketens gevestigd. De meeste toeristen en zakenlieden verblijven in deze hotels, die vaak ook van allerlei voorzieningen zijn voorzien, zoals bijvoorbeeld een fitnessruimte.

Hotels in de binnenstad van Haarlem

Wie van plan is om een avondje door te zakken in het centrum van Haarlem, doet er verstandig aan een hotel of accommodatie te boeken die zich in de binnenstad van Haarlem bevind.

Niet alleen is dat een stuk makkelijker je bespaart jezelf daarmee ook een behoorlijk bedrag aan kosten die je normaal gesproken kwijt zou zijn aan kosten voor de bus of de taxi. In de gezellige binnenstad van Haarlem zijn naast een groot aantal restaurants en gezellige kroegjes, ook een aantal disco’s en clubs te vinden.

Niet zo makkelijk dan wanneer je na een avondje stappen lekker naar je accommodatie kunt lopen en je  niet hoeft gte bekommeren over het vinden vaneen taxi.

Hotels aan de rand van Haarlem

Hotels en accommodaties bevinden zich niet alleen in de binnenstad en aan het Spaarne, maar ook aan de rand van Haarlem zijn genoeg motels en kleine gezellige hotelletjes te vinden. Deze zijn vaak een stuk goedkoper en er zijn ook vaak voldoende kamers beschikbaar.

Een accommodatie aan de rand van Haarlem boeken, heeft een aantal belangrijke voordelen. Zo kun je eenvoudig met het openbaar vervoer de binnenstad en verschillende locaties die aan het Spaarne gelegen zijn, bezoeken. Handig wanneer je in de avonduren uit wilt gaan in de binnenstad van Haarlem en overdag wilt genieten van de prachtige natuurgebieden die rondom Haarlem te vinden zijn.

Waarop letten bij het boeken van je accommodatie?

Bij het boeken van een accommodatie let je natuurlijk op de prijs die betaalt voor je kamer. Daarnaast is het altijd handig om gelijk even te kijken of het ontbijt is inbegrepen bij de prijs. Is dat niet het geval, kijk dan of het hotel beschikt over een eigen restaurant. Soms is het vervelend wanneer je net wakker bent en je voor je ontbijt de deur uit moet. Een minibar is niet voor iedereen een vereiste, maar sommige mensen vinden dit juist wel heel belangrijk. Op de website van het hotel of de accommodatie staat vaak aangegeven of er een minibar beschikbaar is in de kamer. Ben je van plan om met de auto naar Haarlem te gaan, let er dan op dat de toegangswegen naar je accommodatie goed bereikbaar zijn en dat het hotel over voldoende parkeerruimte beschikt. Tot slot doet je er verstandig aan om te kijken of er mogelijkheden zijn om bij een langer verblijf korting op de prijs te krijgen. Vooral familiehotels willen nog wel eens aardige kortingen aanbieden.