High tea in Haarlem

Wie op zoek is naar een gelegenheid om samen met vrienden, collega’s of familie van een originele high tea te genieten, kan hiervoor op verschillende plaatsen in Haarlem terecht. Hierbij kun je ervoor kiezen om een high tea te nemen bij een van de vele restaurants of je kunt een high tea laten organiseren in een van de betere hotels in Haarlem.

Wie de high tea liever op de werkplek wil organiseren, kan hiervoor n cateraar inschakelen. Tot slot is het natuurlijk ook heel goed mogelijk om de high tea gewoon helemaal zelf te organiseren. Hiervoor zul je echter wel heel wat uit de kast moeten halen, want een high tea lijkt misschien heel simpel in de uitvoering, maar in de praktijk blijkt het soms best nog een pittige klus om helemaal zelfstandig een high tea te regelen.

In dit artikel lees je meer over wat een high tea nu eigenlijk precies is, welke mogelijkheden je hebt om een high tea te organiseren en waar je het beste een high tea kunt nemen.

Binnenstad Haarlem

Heerlijk struinen door de gezellige straatjes van de oude binnenstand van Haarlem.

Waar komt de high tea eigenlijk vandaan?

De term high tea komt voort uit een andere term die tot ver in de 20e eeuw werd gebruikt, namelijk de afternoon tea. Het verschil tussen de afternoon tea en de high tea is met name het doel dat men voor ogen heeft en de wijze waarop een en ander wordt uitgevoerd.

De klassieke afternoon tea werd door de Engelse elite gebruikt om tegen het eind van de middag gezellig samen te komen en onder het genot van een paar kopjes thee met wat broodjes allerlei zaken met elkaar te bespreken. Het was een sociaal gebeuren en er werden eigenlijk geen activiteiten georganiseerd tijdens de afternoon tea. Het gebruik om aan het eind van de middag wat te eten en te drinken, werd al snel overgenomen door het gewone volk en kreeg de naam high tea. Hierbij was het doel niet zozeer om te socialiseren, maar vooral om de periode tussen het eind van de werkdag en de avondmaaltijd te overbruggen. In Engeland eet men doorgaans later dan wat we in Nederland gewend zijn en een hapje tegen het eind van de middag vult dan voldoende de maag om de paar resterende uren tot het avondeten te overbruggen.

High tea in een restaurant gebruiken

Steeds meer restaurants in Haarlem hebben de afgelopen jaren hun menu uitgebreid met de mogelijkheid om op bepaalde tijden een high tea te bestellen.

Vooral restaurants aan het Spaarne en in de binnenstad van Haarlem staan erom bekend dat ze tegen een aantrekkelijk tarief een degelijke high tea voor drie, vier of vijf personen op tafel zetten. Meer personen kan natuurlijk ook, alleen is het dan vaak aan te bevelen om het restaurant vooraf even in te lichten en aan te geven dat er met veel personen een high tea genuttigd moet worden. Het restaurant kan zich dan degelijk voorbereiden en zal er dan wellicht zelfs voor zorgen dat er misschien een aparte ruimte wordt ingericht om gezamenlijk de high tea te nuttigen. Dat zorgt niet alleen voor het gezelschap waarmee je op stap bent een aparte belevenis, het voorkomt ook dat het restaurant niet overvraagd wordt en er geen personeel beschikbaar is om andere gasten in het restaurant te bedienen.

Gevarieerd, verrassend en betaalbaar uit eten in Haarlem

High tea aan de rivier het Spaarne

Een van de meest populaire en zeer geliefde locaties onder de Haarlemmers, zijn de oevers van de rivier het Spaarne en de natuurgebieden waar deze rivier doorheen stroomt. Aan het Spaarne zijn tientallen restaurants, hotels en gezellige eetcafeetjes gevestigd.

Bij al deze gelegenheden kan men natuurlijk gewoon een kopje thee bestellen, maar bij de meeste kan er ook voor gekozen worden om een high tea te bestellen. Dat kan vaak al vanaf twee personen.

Het Spaarne, de oevers en de natuurgebieden zijn niet alleen populair onder de Haarlemmers.

Ook dagjesmensen vanuit het hele land en toeristen van over de gehele wereld bezoeken vooral in de lente- en zomermaanden de omgeving van het Spaarne.

Daar genieten ze van de frisse lucht, de prachtige natuur en vaak trekken ze er in groepjes op uit en strijken ze neer op een va de vele picknick locaties.

Ook dat is natuurlijk een prima manier om een high tea te nuttigen.

Een high tea laten verzorgen

Een high tea gebruikt men doorgaans tussen drie en vijf uur in de middag. Vaak worden high teas ook georganiseerd door bedrijven, bijvoorbeeld wanneer er een lange vergadering op de agenda staat of wanneer er een presentatie of workshop wordt gegeven.

In dat geval wordt er vaak voor gekozen een cateraar in te schakelen om de high tea te verzorgen. Men heeft dan vrijwel geen omkijken naar de uitvoering van alle werkzaamheden die gepaard gaan met het voorbereiden van de high tea. Wil je een high tea door een cateraar laten verzorgen, dan kun je daarvoor bij vrijwel elke cateraar terecht.

De cateraar zal dan, nadat je met hem alle wensen hebt besproken, altijd eerst een offerte afgeven zodat je weet wat de high tea je in totaal zal gaan kosten. Als je daarmee akkoord gaat, ontvang je een bevestiging en wordt de gehele high tea op de afgesproken datum voor je geregeld. Het is natuurlijk niet alleen voor bedrijven mogelijk om een high tea te laten organiseren. Ook particulieren kunnen zonder probleem een cateraar inschakelen voor het laten organiseren van een high tea. Overweeg je dit te doen, vraag dan altijd eerst bij verschillende cateraars een offerte aan,want er kunnen nogal wat prijsverschillen zitten tussen de verschillende cateringbedrijven.