Brunchen in Haarlem

We doen het met z’n allen steeds vaker: het ontbijt en de lunch samenvoegen en genieten van een uitgebreide brunch. Brunchen is een uitkomt voor mensen die liever het ontbijt overslaan en wat langer de tijd willen nemen om te lunchen.

Dat komt goed uit, want een van de belangrijkste kenmerken van de brunch is dat deze langer duurt dan een ontbijt of de lunch.

Doorgaans moet er voor een echte brunch nogal wat voorwerk worden gedaan.

Er moeten niet alleen gerechten klaargemaakt worden, maar een echte brunch wordt geserveerd in een aparte ruimte waar alle gerechten netjes worden geserveerd. Men kan, net zoals gebruikelijk is bij een buffet, dan vervolgens zelf de gerechten kiezen.

Brunchen is geen typisch Hollands gebruik. Het brunchen is, net als de high tea, overgewaaid uit Engeland waar het al veel langer gebruikelijk is om de lunch en het ontbijt samen te voegen.

Binnenstad Haarlem

Heerlijk struinen door de gezellige straatjes van de oude binnenstand van Haarlem.

Brunchen in een restaurant

Wie van plan is om een brunch te organiseren, kan dit natuurlijk helemaal zelf verzorgen, bijvoorbeeld op kantoor of gewoon thuis, maar men kan een brunch ook gewoon in een willekeurig restaurant bestellen.

Restaurants hebben vaak compleet verzorgde brunch menu’s waar men kan kiezen uit verschillende gerechten. Hierbij is het handig om te weten dat er twee soorten gerechten worden geserveerd tijdens de brunch: koude gerechten, die meer horen bij het ontbijt en warme gerechten,die weer meer kenmerkend zijn voor de lunch.

Beide soorten gerechten zijn in een restaurant te bestellen en het grote voordeel si daarbij dat men zich dan totaal niet druk hoeft te maken over het bereiden van de maaltijden, het verzamelen van alle presenteer schalen die nodig zijn of het indelen van de ruimte waarin gebruncht wordt. 

Gevarieerd, verrassend en betaalbaar uit eten in Haarlem

Brunch laten verzorgen door een cateraar

Wil je een brunch organiseren op de werkplek, maar voel je er niets voor om dat allemaal zelf te regelen, dan kun je hiervoor een cateraar inschakelen. Cateraars werken vaak samen met restaurants in de buurt of hotels die ook ervaring hebben met het aanbieden van brunches aan grotere groepen.

Een cateraar inschakelen is een eenvoudige taak. Men neemt contact op met de cateraar en zij sturen vervolgens iemand lang om met u alle details te bespreken. U ontvangt van hen een offerte, zodat u precies weet wat de kosten voor de brunch zullen zijn. Alle afspraken die u met de cateraar maakt, worden netjes vastgelegd en u weet dus precies waar u aan toe bent.

Op de dag van de brunch zal de cateraar niet alleen alle gerechten netjes voor u presenteren, maar kan hij er ook voor zorgen dat er iemand aanwezig die eventuele tekorten kan bijvullen. Over de afwas hoeft u zich ook niet druk te maken. Wanneer de brunch voorbij is, kunt u alles achterlaten en zal de cateraar ervoor zorgen dat alle spullen die u heeft gebruikt bij de brunch, zoals bestek, dien- en presenteerbladen, netjes worden ingepakt en door de cateraar worden meegenomen. U hoeft dus zelf helemaal niets te regelen om een brunch te laten verzorgen door een cateraar.

Brunchen in de Haarlemse binnenstad

Heeft u ervoor gekozen om bij een restaurant te gaan brunchen, dan is de binnenstad van Haarlem een uitstekende keuze. Daar vindt u tientallen restaurants die vooru een brunch kunnen  verzorgen. Bij veel restaurants is het zelfs niet eens nodig om speciaal te reserveren.

Zij hebben de brunch gewoon op de kaart staan en u kunt dus van de menukaart direct een keuze maken. Gaat u echter met een hele grote groep brunchen, dan raden we u aan het restaurant wel eerst even te bellen, zodat u zeker weet dat er voldoende ruimte is.

Het restaurant kan u dan wellicht ook aanbieden om de brunch in een aparte ruimte te organiseren, zodat u geen last heeft van andere gasten, en zij ook ongestoord hun maaltijd kunnen eten.

Let er op dat wanneer u gaat brunchen in de binnenstad van Haarlem, u bij voorkeur de aut thuis laat staan. Parkeren kan soms een behoorlijke uitdaging zijn in Haarlem en dat geldt zeker voor de binnenstad van Haarlem.

Het fijne van brunchen in de binnenstad, is dat het centrum van de stad, eigenlijk vanuit elk stadsdeel heel goed te bereiken is met het openbaar vervoer.

Brunchen aan het Spaarne

Een van de mooiste locaties in Haarlem, zeker voor het organiseren vaneen uitgebreide brunch, is zonder enige twijfel de omgeving van de rivier het Spaarne. Deze rivier stroomt door heel Haarlem heen en vrijwel alle grachten in Haarlem zijn op het Spaarne aangesloten.

De oevers van de rivier bieden ruimte aan tientallen gezellige restaurants en barretjes en een aantal goede sterrenhotels, waar men ook kan brunchen. Daarnaast stroom het Spaarne door een aantal grote natuurgebieden en ook daarin bevinden zich een aantal restaurants waar u terecht kunt voor een uitgebreide brunch. Brunchen aan het Spaarne kan dus in een hotel, een restaurant of u kunt er voor kiezen de brunch als een soort van picknick te organiseren. U dient dan wel alle gerechten goed te verpakken en de gerechten zullen zich dan beperken tot vooral koude gerechten. Een brunch op locatie laten bezorgen, bijvoorbeeld op een van de vele picknickplekken die er in de natuurgebieden te vinden zijn, kan natuurlijk ook. In dat geval hoeft u verder niets extra’s te doen dan ervoor zorgen dat u op tijd aanwezig bent op de afgesproken locatie.